Installationsguide

20150207034939_28657(001).jpg

1, Aluminium komposit panel Anslutning melthods vanligen används

Aluminium kompositpanel kan använda metaller och plastförädlingsmetoder som vanligtvis används för att ansluta anslutningen Efter införandet av flera vanliga anslutningsmod:

(1) nitaranslutningarna
Aluminium kompositpanel kan kopplas mellan användningen av lämplig aluminiumplåtar eller plåtar och andra material. Användning utomhus eller på platser med hög luftfuktighet, bör nitar använda rostfritt stålkärna tu undvik korrosionseffekt av aluminiumplast, om användning Kärnnit , nitar kärnan är fast ansluten att dras tillbaka efter att nätspetsar är endast använd för inomhus applikationer.

(2) med gängat fästelement
Är extern och inredning med två
a.Parts för fastsättning utomhus
När utvändigt gängade fästelement måste överväga den termiska expansionskoefficienten för aluminiumkompositpanelen, för att undvika aluminiumplåtdeformation på grund av termisk och pressad deformation, måste öppning av aluminiumskompositpanel ovan vara större än skruvdiametern för att möta kraven på expansion.

Användning av rostfritt stålskruv med packning kan undvika aluminiumplåt genom strängsprutning deformation, produktfunktionen har erhållits för att verifiera. För att välja lämplig skruvfästskruv för konstruktionsmaterial, använd torsknyckel eller skruvmejsel, se till att brickan effektivt tätar hål men inte med tätt i aluminiumskompositpanelytan för att lämna spår.

Konstruktion och ibland behöver man använda bit i borrning eller höljesdeformation av aluminium eller bottenstruktur för att uppnå ett fast borrhål och nitar. Behöver du uppmärksamma är, för att säkerställa att skyddsfilmen tas bort på fästskruvarna före.

b.Parts för fixering av inredning

Skruv för fixering inomhusapplikation kan använda olika huvudformstål eller trä. Dessa skruvar tillåter vanligtvis inte kompositpanelens värmeutvidgningsförskjutning.

Rundskruvar karp används för att fixera aluminiumkompositpanelen, kan använda vanligt nedsänkt hålmetod eller direkt på aluminiumpanelens pressplatta, dessa paneler är större än skruvstångens håldiameter.

(3) plastsvetsning (endast för PE-kärnmaterial)
Användning av varmluftssvetsning kan appliceras på aluminiumkompositen mellan plasten mellan, använd elektrisk värmepistol med luftuppvärmt smältande aluminium sultigt polyetenkärnmateriallager och polyetenplastsvetsstången efter kylanslutningsvetsningskvaliteten erhålls under gott skick:

A förbereda bra plattans gränssnitt

B ren varm luft;

C Svetsningstemperaturen korrekt;

D kontakträttighetstryck;

E svetshastighet.

(4) bindning
Användning av lim av metall / Allmänt limning. För inomhus reklambräda, båtlayout. Den vanliga metallen eller vanliga lim är lämplig för kompositplåtbindning. Dubbelhäftande tejp lämplig för hög hållfasthet är inte nödvändig anslutning. Behovet av hög bindningsstyrka hos Tillfälle, vi rekommenderar att du använder ett lim på en komponent.

SIKA-BOND

Behöver du vara uppmärksam på är, när du använder utomhus när limens förmåga att motstå statisk styrka hos allmänheten.

När den bundna aluminiumpanelen och andra material kan bindningsfel på grund av termisk expansionskoefficienter av olika material.

(5) kortanslutning
Usualry kan också användas för att ansluta den fasta kombinationen, aluminiumkompositpanelen, aluminiumfixturen kan tyckas eller är tillverkad av plastmaterial och blir i allmänhet bestående av två delar och består av en skruvanslutning.


2, GB / T 17748-2008 applikationsguide för aluminium kompositpanel

1.slotted
Aluminium kompositpanel på vikningen under konstruktionen ska vara slitsad i hylsan, enligt krav, allmän öppningsplats, U typ slits typ V, flera typiska slitslägen visas i figur C.1. Skulle du använda aluminiumplattens speciella slitsmaskin, se till att det slitsade djupet inte skadar motsatsen till aluminium och lämnar tjockleken på 0,3 mm plast. I slitsen på burken kan man använda gränsbevuxna förstärkningsåtgärder som t.ex.

2.tear film
Aluminium kompositpanel efter installationen ska omedelbart rivas av skyddsfilmen, skyddsfilmen för att minska på grund av åldring orsakad av risken för att tårfilm är svår, allvarligt kvarvarande lim eller allvarlig förorening av aluminiumyta etc.

3. skyddet av ytfilm
Undvik att skada ytan av färgfilmen
4. Installationsriktningen
Eftersom ytan av aluminiumkompositpanelfilm generellt används vid framställning av valsbeläggningsprocessen kan beläggningsfärgen ha viss riktning (speciellt metallfärg), sedd från en annan vinkel, kan aluminiumfärgskivans sensorfärg ha vissa skillnader, för att För att undvika denna typ av skillnad bör aluminiumplåten monteras enligt samma produktionsriktning.

5.rengöring underhåll
Aluminiumkompositpanel i minst ett år bör rengöringsunderhåll, ta bort ytfläckar och skadliga ämnen, för att hålla ytan ren, se till att produktets normala livslängd. Ska vara flexibelt rengöringsmedel med neutral rengöring, rengöring bör övervägas före rengöringsmedel för aluminiumplåt belagd utan biverkningar

6.förhållanden
Aluminium kompositpanel ska förvaras i en torr, kall, ventilerad jämn, lagringsproblem bör inte vara mer än 70 ° C.

7. fläns och böjning
Aluminium kompositpanel till spårflänsande applikationer bör beaktas i förväg bra vikningsprocedur, inte upprepad vikning, om det inte behöver slitsas direkt böjda aluminiumplattautskärningar bör minsta böjningsradie inte vara mindre än 30 cm.

8.Stödja tätningsmaterialet
Tätningsmaterial för aluminiumplast bör ha bra väderlek och bra kompatibilitet med aluminiumplåten. Avfallsmaterialet bör också överensstämma med relevant nationell eller industristandard. Damm till dåligt tätningsmaterial är lätt att förorena även korrosion av aluminiumskompositpanel, så testet utfördes före alla

tätningsmaterial och aluminiumplåtkompatibilitet är nödvändiga.

9.design och installation

Konstruktion av aluminiumskompositpanelinstallation bör genomföra relevant specifikation för installationsdesign, och överväga termisk expansion och sammandragning, för att undvika att konstruktion och ytbearbetning har en dålig effekt.

10.transportation
Aluminium kompositpannel i hand- och transportprocessen ska staplas snyggt, jämnt, stabilt, undvik att flytta, dra, skrapa ytan, kollisionen och lokal krossning.


3, Metod
1, den vidhäftande direktkonstruktionsmetoden
A, en basplatta och aluminiumplastkompositpanel (plåster av plaster eller plana väggar med ytbeläggning av ytbeläggning), något torr, inte i handen (enligt temperaturen, ca 10 minuter) klistras kompositplattan av aluminiumplast på plywood, händer klapptryck tills aluminiumplastkompositplattan helt fastnar i plywood för kontroll. Använd inte järn eller lätt hård materiell skada yta på plåster

B, gemensam reserverad 5-10mm söm, trim för fogmassa fylld eller.

2, dubbelsidigt vidhäftande tejp och vidhäftande och användning
Användning av dubbelsidigt självhäftande band (enligt höjd, aluminiumplastkompositplattans storlek och lagerbelastning, val av lågskummad polyuretan eller dubbelsidig tejp i polyeten) till fältform på finpasta, område 3O%, resterande 7O% non stick en del kommer att limas på yutianformat utrymme, så är aluminiumplastkompositplattan klistrad på övre, med händerna klappas helt fast på.

3, gardin vägg torr hängande konstruktion metod
Aluminium kompositpanel gardinvägg i form av konstruktionen kan delas in i aluminiumgardin vägg aluminiumplåt gardinvägg och komponent typ aluminium plåt gardin vägg i två former.

En gardinvägg av enhetstyp är paneler och metallramar (balkar, kolonner) monterade på fabriken för gardinväggar, gardinväggar för att bilda en komplett stödjande ramgardinvägsinstallation på plats.

B, komponent typ gardin vägg stödjer ram gardin vägg kolonn, balk och aluminium plattan installeras sekventiellt på plats.


4, byggnaden gardin vägg  

Består av stödsystem och panel kan vara motsatt ton huvudstrukturen för en viss förskjutningsförmåga, inte dela kroppsstruktur genom att bygga effekterna av inneslutningsstruktur eller dekorativ struktur.

Koelmonteringsschema:

5, Aluminium komposit panel klassificering av gardin väggsystem
Aluminium komposit panel gardin vägg förutom att spela rollen som dekoration, men också till många funktioner, såsom skydd av byggnadens yttervägg ljudisolering, värmeisolering, fuktsäker, ärva vinden, att uppnå dessa funktioner, bör säkerställas från tekniken, från gardinväggssystemets tekniska aspekt, huvudsakligen uppdelad i stängda och öppna två gardinväggssystem.

1, stängd typ av gardinvägg är panelfogarna försedda med tejpband. De specifika metoderna för tätning av sömmar kan delas upp i vått och torrt stängt stängt. Vänd och stängt av ett väderbeständigt tätningsmedel; torr och sluten med strängsprutningslim.

2, öppna gardin väggsystemet hänvisar till mellan gardinväggen inuti och utanför är öppen, ansluten. För att uppnå effekten av värmeisolering, ljudisolering som konstruktion av vattentät på gardinväggen funktionen är dess inre förseglad , även kallad bakom gardinväggen.

Öppna gardinväggsystemtekniken och traditionell helt sluten gardinväggsstruktur har många unika fördelar jämfört med följande

1. Det metalliska dekorativa skiktet bakom på grund av att luftens cirkulation hålls länge, så att termisk prestanda är bra, kan kraftigt minska skadorna på byggnader som orsakas av temperaturen, till exempel att minska värmeledningen, minska byggnadsstrukturen sprickor

2. Underhålla torrväggen, luftfuktigheten inomhus kan vara mycket snabbt, ny vägg kan snabbt torka ner

3. Kombinationen och väggisoleringsmaterialet kan kraftigt minska bullret på utomhusområdet. Förbättra komforten inomhus.

4. Effekterna av vindtrycksintensitet vid uppbyggnad av yttervägg ovanför kommer att minskas på grund av att gardinväggstrukturen öppnas, så för storstorlekplatta kan minskas eller inte bakom revbenen

5. Ramstrukturen för gardinmur kan minska antalet och storleken på fast punkt